Connection timed out after 2001 milliseconds
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/80/74/3007480/web/wordpress/wp-config.php:9) in /home/80/74/3007480/web/wordpress/wp-config.php on line 9
Olaf T.H. van Panhuys » Australie 2004

Laatste verslag vanuit Utrecht

Bloged in Australie 2004 by olaf Wednesday September 8, 2004


Zoals iedereen heeft kunnen lezen ben ik ondertussen weer goed in Nederland aangekomen. Het heeft wel een 38-uurige vliegreis tot gevolg gehad. Startend in Darwin via Adelaide naar Sydney. Daarna naar Singapore en tenslotte naar Frankfurt en vervolgens door met de KLM naar Amsterdam. En tussen iedere vlucht een paar uur wachten. Precies op tijd aangekomen alhoewel we een uur te laat uit Singapore waren vertrokken. Maar de piloot had toestemming gekregen om een alternatieve route te vliegen. Toen ik eens een keer het GPS systeem checkte zaten we net boven Kabul/Afghanistan. Leuke alternatieve route!
En als toetje (en omdat m?n vrije dagen op waren) ben ik meteen de volgende ochtend (dinsdag) weer gaan werken. En dat valt niet mee. Na alle vrijheid om nu weer in het gareel te lopen en weer gewoon je dagelijkse bezigheden op te pakken is best wel moeilijk. Maar je collega?s en telefoontjes zorgen er wel voor dat je gauw genoeg weer in het ritme komt. Daarnaast heeft de gemeente nog voor wat actie gezorgd door studentenwoningen tegenover m?n huis te plannen (bedankt!).
Ik wil iedereen nog bedanken voor de interesse die iedereen getoond heeft en veel plezier bij het werken toewensen.
Olaf

Twaalfde verslag vanuit Darwin

Bloged in Australie 2004 by olaf Saturday September 4, 2004

 
Zoals beloofd schrijf ik nu mijn belevenissen van de laatste dagen en de tour naar Litchfield en Kakadu National Park op.
Enzo onze Siciliaan (die het trouwens erg moeilijk vindt om illegaal werk hier in Australie te vinden, want dat is op Sicilie toch erg gemakkelijk?) was de volgende ochtend dus overal doorheen geslapen en terwijl iedereen al in de bus zat moesten we hem nog wakker maken! En het belangrijkste dat je dan moet doen is ervoor zorgen dat je haren netjes zitten en niet je koffer inpakken…..
Enfin, samen met nog twee extra Australische meisjes zijn we dus weer naar het zuiden naar Litchfield N.P. gereden. Dit park bestaat vooral uit erg veel watervallen.
Onze eerste stop was echter bij termieten heuvels. Deze heb je in twee soorten, de magnetische die noord-zuid zijn georienteerd en kathedraalvormige. Sommige van de heuvels die we gezien hebben zijn wel 5 meter hoog! Daarna zijn we doorgereden naar een waterval met meertje (Florence Falls) waarin we gezwommen hebben. Na een blik op een aantal andere watervallen te hebben geworpen hebben we ’s-middags nog bij Wengi Falls gezwommen en zijn we weer doorgereden naar Kakadu National Park.
N.B. Klik op More voor de rest van het verhaal.

(more…)

Elfde verslag vanuit Darwin

Bloged in Australie 2004 by olaf Friday September 3, 2004

 
Zo, sinds het vorige verslag heb ik weer veel gereist. Grofweg valt de reis in twee delen uiteen. Als eerste de lange weg door de woestijn naar Darwin en daarna een paar dagen naar natuurparken in de omgeving van Darwin. Vanwege de tijd vindt je hier het eerste gedeelte van de reis weergegeven.
N.B. klik op MORE voor de rest van het verhaal.

(more…)

Tiende verslag weer vanuit Alice Springs

Bloged in Australie 2004 by olaf Thursday August 26, 2004


Als eerste wil ik idereen bedanken voor het commentaar (al dan niet op de website). Het kost inderdaad af-en-toe wat moeite om de website bij te houden maar wetende dat jullie dit allemaal graag (!?) lezen houdt het bij mij de moed erin om de site up-to-date te houden.

Na het schrijven van het vorige verslag ben ik met Daniel de Zwitser eerst in een caf頥en biertje wezen drinken en daarna zijn we naar een Zwitsers restaurant hier in Alice Springs gegaan. Na het eten van een kaas-fondue (met daar aan het eind nog een rauw-ei doorheen geroerd) zijn we naar de lokale saloon gegaan. Dat was echt een ervaring aangezien het zaterdag avond was. Dat betekent dat de lokale bevolking van heinde en ver van hun Cattle stations komen om daar bier te gaan zuipen (uiteraard aangevult met wat verdwaalde touristen). De DJ was ook tevens de lokale radio-DJ waardoor de muziek af-en-toe werd stopgezet voor een telefoontje van iemand die een verzoek plaatje komt aanvragen of wil vragen of iemand z’n koe gezien heeft of gewoon relatie-advies wil hebben. Ook het dansen op de dansvloer gaat wat lomper, maar dat doet mij meteen weer denken aan de Varsseveldse kermis die ik nu dus aan het missen ben.
De volgende ochtend vroeg (7 uur) met de taxi naar het afgesproken punt gegaan waar de volgende (Connections) tour zal beginnen. Aldaar aangekomen meteen kennis gemaakt met de groep die aan het ontbijten was. Wat ik in het vorige verslag eigenlijk vergeten te melden was is dat je met een tour eigenlijk een heel ander soort mensen tegenkomt. De mensen die een tour doen zijn wat serieuzer en wat vaker gewoon op vakantie. Daardoor wordt er ook minder gedronken en is iedereen gewoon op tijd.
De group bestaat nu uit 22 personen van allerlei nationaliteiten: Een IJslandse, Finse, Oostenrijkse, twee Duitse zusjes, een noordduitse Muziekante, een Fransman, een Italiaanse, een Siciliaan, weer een groep engelsen en schotten, een Kiwi (Nieuw Zeeland), een Australier en een Australise(Katarina) die op de vraag waar ze vandaan komt antwoorde met: Biloewiela, niet wetende dat iedereen gewoon het land bedoelde. Vooral met de laatste heb ik de afgelopen vier dagen veel opgetrokken.
N.B. klik op More voor de rest van het verhaal.

(more…)

Negende verslag vanuit Alice Springs

Bloged in Australie 2004 by olaf Saturday August 21, 2004

Zo na de drukte heb ik weer even tijd om de boel bij te werken. Zoals gezegd heb ik de eerste dag in Cairns eindelijk eens een beetje kunnen bijkomen en de was etc. kunnen doen. ’s-Avonds nog met Marc naar een vriendin van hem geweest die ook in Cairns verbleef. Zij was al vijf (!) weken de hele dag een beetje in het Hostel aan het ronddwalen en dus blijven hangen in Cairns (of all places!). Overigens wel in een zeer goed Hostel (Gilligans) dat eigenlijk meer op een resort lijkt (kortom moral van het verhaal de meeste backpakers willen ook gewoon in een luxe hotel maar kunnen dat gewoonweg niet betalen en geven er daarom op af!). Nu moet ik eigenlijk nog wel eens wat zeggen over al die Backpackers hier. Volgens mij zijn er grofweg 3 verschillende groepen. De eerste zijn de 18-24 jarigen die meestal net een studie hebben afgemaakt en dan geld krijgen om op reis te gaan. Deze groep maakt het helemaal niet uit waar ze zijn maar willen vooral de hele dag feesten (je weet wel voor het eerst weg uit de vertrouwde omgeving gaan alle remmen letterlijk los). Sommigen komen wel op een 1-jarig working-holiday visum en nemen dan wel alle baantje aan die ze kunnen krijgen (zo kwam ik een Duits meisje in Sydney tegen dat Cock-rings op de Sexpo verkocht!). Maar meestal verdrinken ze het verdiende geld dezelfde avond weer waardoor ze meestal niet verder komen dan 1 plaats. De tweede groep bestaat grofweg uit 20-30 jarigen en die gaan er een jaartje tussenuit omdat er iets mis is in hun leven (studie loopt niet, weten niet wat ze moeten doen, relatie uit, ontslagen, etc.). Deze groep (is denk ik de grootste) komt naar Australie om eens goed over hun leven na te denken. Ze komen meestal op een 1-jarig working-holiday visum en proberen met baantjes af-en-toe wat geld bij te verdienen (maar hebben hier meestal geen zin in). Om vooral maar geen geld uit te geven blijven een heleboel van deze lui ergens hangen en doen de hele dag dan ook niets. Zo heb ik mensen in bijvoorbeeld Hervey Bay ontmoet die daar al drie weken zitten maar nog niet eens naar Fraser Island zijn geweest.
De laatste groep zijn de mensen die gewoon een aantal weken (of maanden) op vakantie zijn. Dit is grofweg de groep 25-35 jaar (natuurlijk ook ouder, maar dan kom ik ze meestal niet meer tegen in een hostel met stapelbedden). Deze zijn wat serieuzer en meer bewust van hetgeen ze zien. Kortom vooral aan de eerste twee groepen kan je je af en toe ergeren (en die bestaan dan meestal weer uit engelsen dus dat is dan weer makkelijk). Het is sowieso al wennen om in een hostel te verblijven. Meestal heb ik in een kamer voor 4 personen geslapen met twee stapelbedden. Als het kan probeer je altijd zo snel mogelijk het onderste bed te bemachtigen. Maar dan nog is de kans dat iemand snurkt 100%. Ook is er altijd wel iemand aan het stappen en komt dan om half vier ’s-nachts ladderzat thuis en doet dan het licht aan en maakt veel lawaai. Maar goed was dan even een uitwijding voor het volgende verhaal.
N.B. druk op More voor de rest van het verhaal.
(more…)

Vanaf heden staan de eerste vier fotorolletjes op het net. Klik hier rechts op de vier links!

Bloged in Australie 2004 by olaf Tuesday August 17, 2004

007_7 (16k image)
(more…)

Achtste verslag vanuit Cairns

Bloged in Australie 2004 by olaf Tuesday August 17, 2004

Er is sinds mijn vorige verslag weer veel gebeurd. Zat ik in het vorige verslag nog te klagen dat ik constant bezig was en geen tijd had om te relaxen of iets anders te doen, moest ik nadat ik het vorige verslag geschreven had 5 uur wachten op de bus terwijl ik de kamersleutel al had ingeleverd. In iedere Hostel moet je namelijk om 10:00 uur uitchecken, maar omdat wij de nachtbus zouden nemen die om 21:00 uur zou vertrekken moesten we nog wat tijd doden. Die middag zijn we naar het haaienmuseum van Vis Haslop in Harvey Bay gegaan. Afgezien van enkele spectaculaire foto?s was daar niet zo veel aan. Het museum ging vooral over Vic Haslop zelf en hoeveel haaien hij wel niet had gevangen en hoe gevaarlijk ze wel niet kunnen zijn.

?s-Avonds dus de nachtbus genomen. Ik was zo moe dat ik de film niet heb afgezien en in slaap ben gevallen. Goed doorgeslapen want ik werd pas om 7:00 uur de volgende morgen wakker (Uiteraard wordt je tussendoor wel eens wakker als de bus stopt o.i.d. maar dan slaap je natuurlijk gewoon weer door). Hierna was het nog 2 uur voordat we in Airlie Beach aankwamen. Daar werden we weer afgehaald door het Hostel en hebben we onze kamer betrokken. Deze bleek een enorme klerenzooi te zijn door drie engelse meiden. Ook leek het stapelbed bijna in te storten. Als backpacker probeer je namelijk altijd als eerste de kamer in te komen en het onderste bed te bemachtigen. Maar in dit geval vond ik dat geen prettig idee en heb de matras toen maar in de keuken gelegd en ben daar gaan slapen.
Klik op MORE voor de rest van het verhaal.
(more…)

Zevende verslag vanuit Hervey Bay / Fraser Island

Bloged in Australie 2004 by olaf Monday August 9, 2004

Zo eindelijk weer eens even tijd om de boel bij te werken. Ik moet zeggen dat ik sinds ik in Australie ben aangekomen nog geen moment alleen ben geweest of me ook maar 1 seconde heb verveelt. Heb ik speciaal een MP3 speler gekocht voor de reis. Ik heb hem tot nu toe nog maar 3 uur gebruikt en ik hoef hem nog niets eens op te laden. Ook ’s-avonds steeds afgesproken om vanalles te doen. Alle Hostels hebben hier wel TV-rooms waar iedereen TV loopt te kijken, maar een ander doel dan een tijdelijke opslag van de bagage heb ik er nog niet aan kunnen geven. Ook heb ik nu eens voor het eerst een keuken bewonderd (verder niets!) zoals alle Hostels die hier hebben. Allemaal koelkasten met glazen deuren waar je je voedsel in kan bewaren (wel met een label erop wanneer je weer weggaat anders wordt het weggegooid). De keukens zijn verder best wel goed uitgerust, maar ik denk niet dat ik er gebruik van ga maken gezien de verkeur van mijn reisgenoot Mark van lekker eten. Hij is thuis namelijk kok van beroep en houdt er dan ook van om lekker te gaan eten.
Onder More tref je aan wat ik de afgelopen periode heb meegemaakt.
(more…)

Sydney genomen vanaf de brug

Bloged in Australie 2004 by olaf Wednesday August 4, 2004

{{popup Sydney.jpg Sydney 640×424}}Sydney

Eerste foto vanuit Sydney

Bloged in Australie 2004 by olaf Wednesday August 4, 2004

Bankje (109k image)
(more…)

Zesde verslag vanuit Brisbane

Bloged in Australie 2004 by olaf Wednesday August 4, 2004

Zo, sinds het vorige verslag is er weer veel gebeurd. Zoals gezegd toen we in Byron Bay aankwamen waren er allemaal Hippies in de stad. Later bleek waarom. Het was namelijk volle maan, en ze kwamen op 驮 of andere Full Moon Party af. Dus allemaal rare lui die stoned in de stad rondliepen. Toen wij (ikke met Mark en Richard) om een uur of 21 nog ergens wilden gaan eten bleek alles al gesloten. Dus moesten we het met een broodje Kebab doen. Nu zijn die hier wel anders dan in Nederland (meer met een soort pannekoek eromheen en daarna in de grill), maar daar heb ik het dus toch al wel mee gehad. Het lukt trouwens nog steeds niet echt om regelmatig te eten. Ik neem dan ook geen eten mee in de rugzak en ben dan afhankelijk wat je ergens kan kopen. Maar goed eergisteren (maandag) zijn we na de lunch met drie Mountain bikes die we van het Hostel te leen kregen wezen fietsen. Australiers zijn volledig bezeten van veiligheid dus moesten wij ook weer van die rare helmen op. De tocht was werkelijk schitterrend, de berg op naar de vuurtoren. Deze staat op een kliff en op het meest oostelijke puntje van Australi뮠Het laatste stukje omhoog brak echter mijn rechter trapper spontaan af. In plaats van terug te gaan wat de anderen zeiden zijn we het laatste stukje maar omhoog gelopen. Het uitzicht daar is werkelijk fantastisch! Je staat dus bovenop een kliff en kijkt uit over twee baaien met schitterend wit zand en in de verte bergen. Maar…. in de zee stikt het van de walvissen. Die zie je dus ook gewoon langszwemmen als je op het bankje zit. Schitterend gezicht! Heuvel af dus maar weinig geremd om zo ver mogelijk in het stadje terecht te komen. Lukte aardig alhoewel het best wel snel ging.
N.B. voor vervolg klik op more
(more…)

Vijfde verslag vanuit Byron Bay

Bloged in Australie 2004 by olaf Sunday August 1, 2004

Nadat ik het vorige verslag geschreven had ben ik enorm wezen stappen in Sydney. Met een groep engelsen langs allerlei pubs ik weet niet waar allemaal. Tenslotte ijn we in de Ierse pub (schrugly Murphy of zoiets) bij George Street aangeland. Daar speelde een fantastische live-band die avond (let op: door de weeks). Dat was erg leuk en ik stond dan ook vooran te dansen. Maar de grootste grap was wel dat ik hetzelfde shirtje aan had als de bandleden, maar dan net andersom zij: blauw shirtje met roode mouwen, en ik een rood shirtje met blauwe mouwen. Met als gevolg dat iedereen op mij af kwam om te horen of ik bij de band hoorde. Het dansen waren ze ook al niet gewend want er werden ook al foto’s genomen terwijl ik aan het dansen was: Je weet wel die gek uit Nederland.
Enfin het eind van het liedje was dat ik de volgende dag pas om een uur of ייn wakker werd. Ben daarna nog eens rustig door de stad wezen lopen. Voor de laatste keer de sfeer wezen proeven. aan het eind van de middag nog een beetje door de Botanische tuinen wezen wandelen en geeindigd op het mooie punt (Mrs. maguarie chair) alwaar alle mooie foto’s van de Opera House worden genomen. ik heb er dus ook maar een paar genomen met de ondergaande zon. ben benieuwd of die gelukt zijn.
N.B. Voor de rest van het verhaal klik op more.
(more…)

Vierde verslag vanuit Sydney

Bloged in Australie 2004 by olaf Thursday July 29, 2004

Zo, ik ben nu precies twee dagen in Sydney en er is alweer veel gebeurd. Nadat ik op het vliegveld ben aangekomen ben ik met de roltrap omlag gegaan, kaartje gekocht, alwaar na 2 minuten de trein (eigenlijk meer een soort Metro) er al aan kwam. Ingestapt en na een kwartiertje was ik al op Sydney Central Station. Het Hostel (Wake-UP) dat ik geboekt had ligt dus pal naast het station. Toen ik zo ’s-ochtends vroeg vol bepakt (Grote rugzak op de rug en kleine rugzak op de buik) zo door de stad liep begon ik me voor het eerst een backpaker te voelen. Toch iets te veel meegenomen… Maar toen ik na een paar meter bij het Hostel aankwam wist ik dat ik waarschijnlijk weinig echt met de rugzak op zal lopen. De rest van de reis waarschijnlijk van busstation naar Hostel (als ze je al dan niet komen ophalen) en weer terug. Dus het boeit eigenlijk niet hoeveel gewicht je bij je hebt (Als je tenminste niet van plan bent om een week lang door de bergen te trekken (He Jeroen&Mike&Frank&Rien, hoe ging het in de Dolomieten?).
Ik was dus al om 8:30 in het Hostel en de kamer was nog niet geheel klaar, maar ik kon wel m’n spullen achterlaten en even lekker een douche nemen. Om 9:30 uur ben ik toen de stad ingegaan.
N.B. Klik op more om de rest van het verslag te lezen!
(more…)

Derde verslag vanuit Sydney!

Bloged in Australie 2004 by olaf Tuesday July 27, 2004

Hoe komt het toch dat de Zeeuwse invloeden zo ver reiken…. ook hier is het weer gratis internetten geblazen (u aangeboden door Samsung) (was Abel Tasman soms een Zeeuw?). Ik ben dus goed en wel in Sydney aangekomen. Iets vermoeider dan verwacht, maar toch onverwacht fris. In Singapore ging het kleine Italiaanse meisje dat naast mij zat uit het vliegtuig, en kwam er een Australische Footbal speler voor in de plaats. Iets krapper dus! Ook nog even een klein incidentje aan boord gehad. Toen ik een pen uit m’n dagrugzakje wou halen en de klep boven opendeed viel er een andere tas boven op het hoofd van die persoon voor mij. Dat was toch al een heetgebakerde griek die er meteen een drama van maakte, cabinepersoneel erbij, een gigantische zak eis boven op zijn hoofd, en het personeel maar zeggen dat dat inderdaad wel eens voorkwam etc. 5 minuten later was er niets meer aan de hand en zat hij weer gewoon TV te kijken, erg opvliegend type. In Sydney (na ca. 7 uur vliegen) bleek de wind uit de verkeerde kant te komen en mochten we maar op 1 landingsbaan landen en die ging over land. Normaal maakt het vliegtuig een grote boog en komt vanaf de kust aanvliegen. En omdat ze ook hier milieuactivisten hebben moesten we meer dan een uur rondjes cirkelen totdat het 6 uur ’s-ochtends was en we konden landen. Daarna aangekomen ging alles vrij snel. Marcel had mij al geadviseerd om de douanepapieren getrouw in te vullen. Dus toen ze vroegen of ik iets eetbaar bij mij had heb ik ja gezegd (ik had tenminste een zak met snoepjes bij me). Dus moest ik via “something to declare” naar buiten. De douane lachen en zeiden dat dat niet de bedoeling was (vis, vlees, eieren planten etc.) en mocht ik doorlopen. De rest staat nu noch in de rij bij “Nothing to declare”. Want dat is namelijk de grap, je wordt toch wel gecontroleerd (100 %) controle maar risceert wel een enorme boete. En die rij is dus nu inmens lang aangezien er op een gegeven moment 6 Boeing 747 aan het rondcirkelen waren en tegelijkertijd binnenkwamen. Zo ik heb nu geld gepint (ging perfect) en ga zo op weg naar de trein. Ca. 20 minuten naar de binnenstad en bij het treinstation is ook m’n eerste Hostel(wake-up) gevestigd. Even incheken en douchen en dan de stad in. Tot de volgende keer. olaf

Tweede verslag uit Singapore

Bloged in Australie 2004 by olaf Monday July 26, 2004

Niet dus. Het vliegtuig (Boeing 747-400 Longreach) maakt dus wel een tussenstop in Singapore. Hier wordt het bijgetankt, en stappen sommige pasagiers uit. Dat betekent na 11 september dat zij wellicht iets in het vliegtuig kunnen achterlaten. Dus moeten wij er ook uit en maar liefst 驮 uur wachten hier op het vliegveld van Sydney. Maar daar hebben ze ook tegen de zeeuwse gewoontes in gratis Internet (Nu aangeboden door NEC!). Verder perfecte vlucht gehad. 2 films gezien op het media center dat in ieder stoel is ingebouwd (kan je kiezen uit ca. 10 films, GPS-info, het nieuws en je kunt er zelfs spelletjes op spelen). Kijken of ik straks ook nog een beetje kan slapen. Dan kom ik tenminste lekker fit en uitgeslapen aan in Sydney en geen last van een jet-lag. Verder perfecte service aan boord van Quantas. Zo nu moeten we geloof ik weer gaan. Tot Sydney. Olaf

Eerste verslag onderweg

Bloged in Australie 2004 by olaf Sunday July 25, 2004

Zo, de kop is eraf. Ik sta nu op het vliegveld van Frankfurt (gratis!) te internetten. Hier op het vliegveld is het net zoals in Italie. Een of ander bedrijf sponsort (hier Samsung in Italie Vodafone) als gevolg dat iedereen hier zojn of haar tijd aan het doden is met het Internet. Maar goed, gisteren tot na 18:00 uur (de winkels wouden dichtgaan) spullen wezen kopen in de stad. Vanochtend lekker uitgeslapen, en toen het moeilijkste gedeelte van de reis ondernomen. De grond lag bezaaid met allerlei spullen die volgens mij mee moesten, en ik had een gloednieuwe rugtas die nog in elkaar gezet moest worden. Maar dankzij de telefonische helpdesk van Marcel Dieleman (Die mij vertelde om eerst maar eens 驮 derde van alle spullen thuis te laten) is alles er toch in 驮 keer ingegaan. Netjes alles in een kleine plastic tasjes, sokken bij sokken en broeken bij broeken etc. De tas kon volledig dicht, en de bovenkant hoefde ik niet eens te verhogen (want dat kan met mijn superdeluxe rugzak, 20 liter extra). Op het laatste moment kwamen Erwin en Saskia nog even langs om afscheid te nemen. Zij waren die nacht ook net van vakantie teruggekomen. Enfin, om 15:30 uur de bus, om 16:02 de trein en om 16:30 was ik op Schiphol. Daar weer enorm zitten worstelen met de Flightbag om de rugzak heen. Had ik net door hoe het ding werkte, en had ik de rugzak er volledig in, dacht ik dat het wel handig zou zijn om er een slotje omheen te doen (de rits dan) zodat niet iemand er stickum drugs o.i.d. in zou kunnen doen. Maar ik had het slotje natuurlijk niet in m`n handbagage gedaan. Gevolg was dat ik op het vliegveld m`n hele rugzak uit mekaar aan het slopen was om dat stomme slotje te vinden (en ondertussen gutste, letterlijk!!!, het zweet van m`n gezicht, want ik had de jas niet uitgedaan). Uiteindelijk gevonden, alles weer in elkaar gezet. Flight bag dicht …… en toen keek ik naast mij en lag daar nog een toiletas. Dus weer alles open etc. Uiteindelijk alles erin. De tas weegt 18 Kg, iets te zwaar want ik wou maar 15 Kg meenemen. Volgende keer dan maar weer, ik heb nu alvast spijt van spullen die ik mee genomen heb. Verder goede vlucht naar Frankfurt gehad. Evcen dooringechecked (Naast mij stonden een Bosnisch meisje en jongen van een jaar of 18, 19 en die gingen ook naar Australie op vakantie, maar boekten wel eerste klas in! Goede Stufi hebben ze daar in Bosnie! Klopt dus helemaal niks van, ze zagen er eerlijk gezegd ook een beetje louche uit. Zo nu ga ik eens een hapje eten, niet hier bij de Golden Arches, want die zal ik in Oz nog wel zien, waarschijnlijk een lekkere Scheinebraten of CurryWurst, want dat zal ik daar wel niet te eten krijgen. Het volgende verslag zal wel uit Sydney komen. Olaf

Nu ook de foto’s van het Broederschap op Malta online!

Bloged in Australie 2004 by olaf Thursday July 22, 2004

foto13 (20k image)
(more…)

Foto’s Malta

Bloged in Australie 2004 by olaf Thursday July 22, 2004

De Malta foto’s zijn via een link te downloaden!

Opening Website

Bloged in Australie 2004 by olaf Thursday July 22, 2004

Vanaf vandaag (22 juli 2004) hou ik een weblog bij waarin ik alle verhalen en foto’s plaats. Zo kan een ieder zelf bepalen of hij of zij het leuk vindt om het door te lezen en de foto’s te bekijken. Ik zal dus geen e-mails sturen.

Olaf

23 queries. 0.148 seconds.
Powered by Wordpress
theme by evil.bert