Connection timed out after 2001 milliseconds
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/80/74/3007480/web/wordpress/wp-config.php:9) in /home/80/74/3007480/web/wordpress/wp-config.php on line 9
Olaf T.H. van Panhuys » Vijfde verslag vanuit Byron Bay

Vijfde verslag vanuit Byron Bay

Bloged in Australie 2004 by olaf Sunday August 1, 2004

Nadat ik het vorige verslag geschreven had ben ik enorm wezen stappen in Sydney. Met een groep engelsen langs allerlei pubs ik weet niet waar allemaal. Tenslotte ijn we in de Ierse pub (schrugly Murphy of zoiets) bij George Street aangeland. Daar speelde een fantastische live-band die avond (let op: door de weeks). Dat was erg leuk en ik stond dan ook vooran te dansen. Maar de grootste grap was wel dat ik hetzelfde shirtje aan had als de bandleden, maar dan net andersom zij: blauw shirtje met roode mouwen, en ik een rood shirtje met blauwe mouwen. Met als gevolg dat iedereen op mij af kwam om te horen of ik bij de band hoorde. Het dansen waren ze ook al niet gewend want er werden ook al foto’s genomen terwijl ik aan het dansen was: Je weet wel die gek uit Nederland.
Enfin het eind van het liedje was dat ik de volgende dag pas om een uur of ייn wakker werd. Ben daarna nog eens rustig door de stad wezen lopen. Voor de laatste keer de sfeer wezen proeven. aan het eind van de middag nog een beetje door de Botanische tuinen wezen wandelen en geeindigd op het mooie punt (Mrs. maguarie chair) alwaar alle mooie foto’s van de Opera House worden genomen. ik heb er dus ook maar een paar genomen met de ondergaande zon. ben benieuwd of die gelukt zijn.
N.B. Voor de rest van het verhaal klik op more.

’s-Avonds toen ik weer terug op de kamer was kennis gemaakt met een nieuwe medebewoner (4 bedden op de kamer): Marc uit Engeland. Hij zegt achter 鮠voor ieder woord fucking. Gezamenlijk weer de kroeg ingegaan en besloten dat we Sydney gezamenlijk zouden verlaten op weg naar het noorden. De volgende dag alweer vroeg op. Om 7:00 uur uitgechekt, en de spullen bij Richard op bed gelegd. Om 7:30 uur begon namelijk onze tour door de Blue Mountains. We hadden deze via de Oz-exeperience geboekt, waarvan Marcel me al had gewaarschuwd om het niet te doen aangezien er allemaal zatte Engelsen etc. in zitten. En dat klopt dan ook. Op weg naar de bergen toe moetsen we al twee keer stoppen omdat iemand moest overgeven (Toen de bus voor de derde keer stopte hoorde je dan ook mensen zeggen: not Again, maar toen moesten we echt stoppen voor een wandeling). De rest van de bus heeft waarschijnlijk ook niet veel gezien omdat iedereen lag te slapen. Toch was het een erg leuke tour: de chauffeur annex tourleider was erg leuk, wist veel te vertellen en we hebben lekker gepicknicked met een fantastisch uitzicht. De eerste stop was in de Mushroom Capital of Australie waar het dus naar champignons stonk en verder niets te doen was. Daarna de bergen in geweest. Was wel gaaf, maar als je de Grand Canyon hebt gezien is het toch minder indrukwekkend. Wat vooral opvalt is dat het erg droog is. In Australie heerst momenteel (laatste vier jaar al) een grote droogte. Dit komt vanwege verkeerd landgebruik. Overal zie je dan ook borden staan dat je zuinig aan met het water moet doen. Tenslotte nog met een kabelbaan naar de Three Sisters (bekend stukje berg) geweest en toen met een treintje weer omhoog. Dit was erg lachen. Op sommige stukken bedraagt de hellingshoek maar liefst 51 graden (Officieel wereldrecord volgens Guinness!) en lijkt het wel of je eruit valt (of zoals de vrouw achter mij zei: I don’t want to die!). Het was een oude spoorlijn (uiteraard aangedreven door een kabel) van de mijnwerkers. Via Echo pont (uitzichtspunt) terug richting Sydney. Daar nog in een wildlife park geweest waar allerlei Kangoeroes en Koalas los rondliepen (Nou ja de laatste slapen de hele dag) en mocht aaien. Ook allerlei andere rare beeste zoals de Tasmaanse Duivel en de Platypus gezien. Dit is een soort Otter met de bek van een eend. Daarna via het Olympisch Park terug naar het hostel, wat gegeten en op weg naar de Greyhound.
De greyhound bus zou om 20:45 uur vertrekken en de volgende ochtend om 9:45 aankomen. Dus 13 uur in de bus. Maar nadat we ingechekt hadden bleek dat de bus erg groot was, je voldoende beenruimte hebt (zelfs met mijn 1,90 lengte!) en dat hij maar half volgeboekt was. Het eerste uurtje zag je nog wat van Sydney (het was trouwens al donker, het is hier al om 18:00 uur donker, immers winter!). Daarna werd de video aangzet en hebben we film gekeken. Direct nadat de film afgelopen was om middernacht hadden we de eerste tussenstop van 40 minuten dus even benen strekken. Hierna wat proberen te slapen want buiten zag je toch niet zo veel en het landschap veranderd nou toch niet zo veel. Toen om 4:00 weer een tussenstop. Dan sta je dus echt ergens in de middle of nowere bij een benzine station (Hier is Diesel trouwens duurder dan benzine maar kost nog niets ca. 60 Eurocent) en een wegrestaurant. Net alsof je in een film rondloopt. Daarna weer door. Nu wel wat geslapen want ik had tenslotte een opblaaskussen mee (Dan dienen die extra kilos toch nog ergens voor Marcel!). Om 8:00 laatste tussenstop en drie kwartier later waren we in Byron Bay. Ingeschekt in het Hostel (Backpackers Inn, met eigen strand!) waar we weer een kamer met ons drietjes hebben (驮 bed staat dus leeg). Bayron Bay ligt aan een prachtige bay met wit zandstrand (dat trouwens piept als je erover heent loopt). Aan de eene kant zie je de bergen en aan de andere kant een schiereiland met een vuurtoren erop. Ik weet nog niet of je hier mag zwemmen (ivm haaien en kwallen enzo). Vanmiddag wat zitten drinken op een terrasje met uitzicht op zee en nu zijn we plannen aan het maken wat we gaan doen. Waarschijnlijk een dagtripje naar een hippiestadje hier in de buurt en misschien wel surflessen nemen. Het is hier trouwens erg Hippie allemaal. Je ziet allemaal van die oude volkwagenbusjes rondrijden met bloemen erop en ook mensen die er zo uitzien. Ik ben ik ieder geval van plan om hier drie nachten te blijven en daarna door te trekken naar het noorden. Zo dat was het weer voor vandaag. Wellicht binnenkort foto’s van Sydney. Olaf

3 Responses to “Vijfde verslag vanuit Byron Bay”

 1. Groeten van Jeroen Says:

  Ha die Olaf!

  Klinkt erg goed allemaal tot nu toe. Vooral de stap-avond in de pubs klonk goed. Leuk idee zo’n weblog, trouwens.
  Vergeet niet af en toe lekker te relaxen (boek lezen bij mission beach, bijvoorbeeld). Ik zal je belevenissen blijven volgen. Nog wat nieuws vanuit the northern hemisphere:
  Inmiddels is de zomer in NL begonnen: 30 graden. In Belgie is een gasleiding van 1 meter doorsnee ontploft (soort enschede ramp met 120 gewonden en tot nu toe 16 doden)
  Wij zijn gisteren teruggekomen uit de dolemieten. Was een erg leuke vakantie met nog een paar dagen verona en garda meer eraan geplakt.

  Have fun down-under!

 2. Bart is 30 Says:

  Hi Olaf,
  leuk om je belevenissen te volgen! Ben benieuwd naar de foto’s. Als het uitkomt kan ik je adviseren een keer een auto (of motor!) te huren en een beetje rond te touren. Als je dat met een paar man/vrouw doet, vallen de kosten mee en zie je veel meer.
  Wij zijn net terug van een weekje Overijssel (tja, gezinnetje he?) en hebben erg genoten.
  Ik ga weer even wat doen…
  Veel plezier!

 3. Rnnie Says:

  Heee Olaf!!

  Ik had al wel gemeeld, maar niet gezien dat je ook commentaar kon geven….. Klinkt hartstikke goed!!

  Veel plezier!!!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

21 queries. 0.094 seconds.
Powered by Wordpress
theme by evil.bert