Connection timed out after 2001 milliseconds
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/80/74/3007480/web/wordpress/wp-config.php:9) in /home/80/74/3007480/web/wordpress/wp-config.php on line 9
Olaf T.H. van Panhuys » Tussenstop in Hong Kong

Tussenstop in Hong Kong

Bloged in Australie 2006 by Olaf1 Friday July 21, 2006

Zo, de kop is eraf. De tanks van de Boeing 747-400 Longreach zijn leeg, dus staan we nu even aan de pomp van het altijd pittoreske Hong Kong. Nu op het nieuwe vliegveld waar ik dus nog nooit ben geweest. God, wat kunnen die Chinezen toch overal weer een Disneyland van maken. Maar de geveltjes zijn mooi….

De laatste dagen dus weer veel te druk geweest om alles af te maken. Maar het is gelukt. Gisteravond heb ik tot 1 uur alles ingepakt. Is wel aardig gelukt aangezien ik de rugzak dit keer eens niet helemaal nokkie-vol heb gestopt. Vanochtend alles in huis afgesloten. Koelkast uit etc. Anders staat ie dan toch maar 7 weken voor nop te ronken. De bus was vanochtend dus te vroeg, en omdat de zomerdienstregeling nu maar om het kwartier ging dacht ik dat ik dan maar alvast een stukje kon gaan lopen. Maar dat is in ieder geval een voordeel om in de zomer op vakantie te gaan… kan je lekker de koelte opzoeken. Dus bij de volgende bushalte toch maar op de volgende bus gewacht. De rest ging alles op rolletjes, met de nieuwe Utrechtboog ben je dus binnen een half uur van Utrecht CS naar Schiphol. Daarna ingecheckt en maar meteen doorgelopen naar de gate. Toen ik daar op een bankje zat kwam er een hond mij gezelschap houden. Ha, leuk, hondje denk je dan: even aaien (niet doen in een Almerens cafe trouwens Huub!). Nou hier dus ook niet doen, want even later kwam er een douane man achteraan om de verslaafde hond weer mee te nemen. Komt toch niet zo goed over als je goede maatjes bent met de drugshond van Schiphol. Maar goed dat ik niets gebruik. De vlucht naar Londen duurde maar een uurtje, en daarna kon ik meteen doorlopen naar het vliegtuig dat mij naar Melbourne zal brengen. Ik zat aan het raampje zodat ik alles goed kon zien, en natuurlijk even lekker met het kussen ertegenaan om nog wat te slapen want dat had ik de laatste tijd te weinig gedaan. Naast mij zat een frans stel, waarbij de vrouw op een gegeven moment de schoenen uit deed. Nu snap ik waarom de fransen zo dol zijn op die stinkkazen. Wat een lucht! Maar goed zo dadelijk heb ik dan een ander plekje want iedereen moet weer opnieuw inchecken vanwege veiligheidsredenen. Dus dat ga ik nu dan maar doen.

Tot Melbourne!

O, ja: Je kunt commentaar geven door rechtsonderaan op Comments te drukken.

Honk Kong, vrijdag 21 juli om 08:00 uur plaatselijke tijd (02:00 uur Nederlandse tijd)

Olaf.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

21 queries. 0.094 seconds.
Powered by Wordpress
theme by evil.bert