Connection timed out after 2001 milliseconds
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/80/74/3007480/web/wordpress/wp-config.php:9) in /home/80/74/3007480/web/wordpress/wp-config.php on line 9
Olaf T.H. van Panhuys » Vertrek uit Perth (& Foto’s beschikbaar)

Vertrek uit Perth (& Foto’s beschikbaar)

Bloged in Australie 2006 by Olaf1 Tuesday August 8, 2006

Zoals aangekondigd heb ik na het bijwerken van de weblog de trein naar Fremantle genomen. Naar het maritiem museum gelopen, en voordat ik het museum in wou gaan wilde ik nog even wat drinken. Dus ik ging op een bankje aan de kade zitten en speelde wat met m’n Ipod. Op een gegeven moment voelde ik druppels water. Dus ik keek omhoog of het aan het regenen was. De lucht was wel bewolkt, maar het regende niet. Toen ik voor mij uitkeek bleek Flipper precies voor m’n neus met twee vriendjes aan het spelen te zijn. Natuurlijk zat op dat moment m’n fototoestel precies onderin de tas. Ook kwamen er vele mensen bij staan kijken en iemand merkte op dat het normaal was dat de dolfijnen ’s ochtends de baai uitzwemmen, en ’s avonds weer terug. Maar toen werd het onze dolfinariumgasten te veel en begonnen ze weg te zwemmen. En toen vond ik mijn fototoestel….
Het Maritiem museum was wel aardig, maar niet super. Het scheepswrakkenmuseum was echter heel interessant. Hier liggen dus vier Nederlandse VOC schepen opgebaard. Toen ze bij de balie hoorden dat ik uit Nederland kwam werden ze erg enthousiast aangezien de Australiers het erg belangrijk vinden dat er al 400 jaar Europeanen in hun land komen. Zo vieren ze dat dit jaar uitgebreid dat het 400 jaar geleden is dat de Nederlanders Australie hebben ontdekt. Dit museum was zeker de moeite waard. Daarna nog door Fremantle gelopen en met de trein weer teruggegaan. Bij aankomst op het station bleek de wisselautomaat voor kleingeld stuk, en je kan alleen een kaartje kopen met kleingeld. Dus op naar de Perronopzichter om geld te wisselen. Don’t worry mate, koop maar een kaartje als je bent aangekomen in Perth. Ja, maar als ze komen controleren dan? Maakt niks uit, ze weten ervan… Kom daar in Nederland maar eens om, eerst krijg je een boete en daarna moet je het maar terug zien te krijgen. Maar deze mentaliteit gaat natuurlijk wel dag en nacht door. Zo ook in een winkel, waarbij de cashier net een telefoontje van een vriend kreeg. Laten ze je ook gewoon 12 minuten en 34 seconden (want getimed) wachten.
’s Avonds was ik van plan om naar de film te gaan, maar hiervoor wou ik nog even de foto’s uploaden. Bleek het internetcafĂ© waar ik zat de FTP poort 21 dicht te hebben gezet. Ben ik twee uur voor niets bezig geweest, want ik kwam de server niet op en dacht dat het ergens anders aan lag. Bij een ander internetcafĂ© was ik binnen een kwartier klaar. Dus alle foto’s zijn nu beschikbaar, klik op de links rechts. Ze zijn gerubriceerd naar het gebied waar ze zijn gemaakt.
Daarna te laat voor de film, en dus maar een kroeg ingegaan waar een liveband aan het spelen was. De volgende ochtend heb ik na het ontbijt uitgecheckt uit de dorm (slaapzaal voor 4 personen) en ingecheckt in een tweepersoonskamer. Daarna naar het VVV gegaan om Marcel te ontmoeten die zowaar op tijd eraan kwam. Dus alles naar de kamer gebracht en daarna de stad weer in. Toen begon het zowaar nog wat te gaan regenen en wilde we ergens wat gaan drinken. Kwam ik echter op straat een Nederlands meisje tegen die ik eerder ontmoet had en in Perth woonde en vandaag weer naar Nederland vertrekt. Toen zijn we met z’n drie-en in een Belgische bierenbar maar Hoegaardens wezen drinken. Afscheid genomen, en na het eten zijn we nog weer even in een Amerikaans cafĂ© wat wezen drinken waar net een Rock and Roll band aan het spelen was. Vanochtend de spullen ingepakt, en zo dadelijk gaan we dan met de taxi naar de locatie waar we de auto kunnen ophalen. Vanmiddag moeten we dan nog een campinguitrusting gaan kopen en proviant inslaan en vanavond zitten we dan als het goed is een paar honderd kilometer noordelijker in ons eerste Nationale Park. Wordt vervolgd.

Perth, 8 augustus 2006, 10:15 uur locale tijd.

One Response to “Vertrek uit Perth (& Foto’s beschikbaar)”

  1. Jorien Says:

    Hi Olaf!

    Jee, wat heb jij prachtige foto’s gemaakt. Ik ben best een beetje jaloers op je foto’s van de Twelve Apostles, wat had je daar een superweer. Ik had enorm baggerweer, dus mijn foto’s zijn heel grijs…

    Zo te lezen en zien heb je het goed naar je zin. Houden zo, want voor je het weet ben je weer terug in The Oval Room!

    Veel plezier nog, groetjes van Jorien

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

21 queries. 0.474 seconds.
Powered by Wordpress
theme by evil.bert