Connection timed out after 2001 milliseconds
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/80/74/3007480/web/wordpress/wp-config.php:9) in /home/80/74/3007480/web/wordpress/wp-config.php on line 9
Olaf T.H. van Panhuys » Aangekomen in Melbourne

Aangekomen in Melbourne

Bloged in Australie 2006 by Olaf1 Friday July 21, 2006

Zo, ik ben goed aangekomen in Melbourne. Precies op tijd; om 20:00 uur lokale tijd en 12:00 uur Nederlandse tijd liep ik het vliegtuig uit. Door de douane komen duurde echter nog wel een uur. Daarna een buskaartje gekocht die mij via een overstap recht voor het Hostel heeft afgezet. Onderweg nog gezellig gekletst met een jonge Nieuw Zeelander die in Nederland geboren was. Hij had een skatebord onder de arm en vertelde dat hij Nieuw Zeelands kampioen skeetborden was. En dan niet op de half-pipe maar gewoon trucjes doen op de vlakke vloer. Hij komt hier om bij één of ander kampioenschap Nieuw Zeeland te vertegenwoordigen. Daarom werd hij met z’n skateboard bij een luxe hotel afgezet. Eens kijken wat de portier ervan vindt als hij daarmee de trap af komt sk8ten….

Daarna ben ik zelf ingescheckt in het hostel. Is denk ik wel een goede keus. Redelijk netjes. Woensdag aan het eind van de werkdag heb ik dat nog even geregeld (nog bedankt Lizelot(te!)). Toen ik op mijn kamer kwam zat daar een Koreaan op z’n bed met een laptop een kaart-spelletje te spelen. Het moet niet gekker worden. Het schijnt dat er ook een Ier op de kamer zit (Dat is altijd wat minder aangezien die meestal luidruchtig zijn). Ik slaap zelf gelukkig achter een muurtje zodat het lekker donker is. Kan ik morgen lekker uitslapen. En dan mis ik het ”Free Brackfast tussen zes en acht uur ’s-ochtens”  waarbij het texaanse meisje van de balie lachend aan toevoegde ” If you’ ll make it”. Nou denk het dus niet! Ik denk trouwens dat helemaal niemand dat haalt. Als je het wel haalt zijn zij waarschijnlijk in alle staten. Is er iemand voor het ontbijt?  Maar daar hebben wij niet op gerekend! (Mischien de Koreaan op mijn kamer net toen ik weg wou gaan ging hij slapen). Net als de “30 min. free internet each day”. Moet je je naam op een briefje schrijven en dan krijg je een tijdslot. Heb het even gechekt om 2:30 uur ben ik aan de beurt. Dus ook niet.

 

Nadat ik de spullen op de kamer heb gelegd ben ik mij dus eerst even goed gaan opfrissen. En dat was wel nodig ook zeg. De vorige keer heb ik toch verteld van de geuren die die franse mevrouw verspreidde? Nou ik kan uit eigen ervaring zeggen dat aan het eind van de vlucht het hele vliegtuig ontzetten veel scheten aan het laten was. 24 uur alleen maar zitten en eten en drinken is niet goed voor de mens. Sterker nog het zou zelfs wettelijk verboden moeten worden om langer dan 24 uur in het vliegtuig te zitten. Zelfs een heel lief, leuk en schattig meisje dat een eindje verderop zat liet een grote scheet toen zij zich omdraaide. Koot en Bie zeiden al “Nog mazzel dat er geen geur door de radio (internet) komt”. Maar goed ik ben dus helemaal opgefrist de stad in gegaan om een internet café te zoeken. Heb ik dus wel gevonden, maar iedereen keek mij dus weer wel raar aan. Het is hier dus winter en ’s-nachts dus ook best koud. Ik heb geen jas meegenomen uit het hostel en loop hier dus in een t-shirtje door Melbourne terwijl iedereen een dikke jas aanheeft. Zodadelijk ga ik dus maar eens een kroeg opzoeken om een lekker koud biertje te pakken (verkopen ze niet in het Internet café). Heb nog best wel wat in het vliegtuig kunnen slapen en ben dus ook niet moe. Morgen ga ik eerst uitslapen en daarna de verdere reis regelen. Wat ik tot nu toe van Melbourne gezien heb bevalt mij wel. Maar goed het is dus ook vrijdagavond. Als ik dus meer weet dan zet ik het wel weer op de website! Prettig weekend.

Olaf, Melbourne 23:45 uur.

5 Responses to “Aangekomen in Melbourne”

 1. Anonymous Says:

  G’day mate,

  het op een na ergste zit erop (ergste is de terugreis). Op de site van melbourne airport zag ik je als stipje een rechte streep over Australie trekken richting melbourne. In nederland zou het wellicht een kluwen van strepen zijn rondom schiphol maar melbourne viel mee. Wel grappig om te zien. Tja, overal weer die backpackers he. Volgens mij is het daar nog geen spetter veranderd. Behalve dan de laptop, want die hadden backpackers 10 jaar geleden nog niet kan ik me herinneren. We gaan het zien. Veel plezier de komende weken en tot 7 augustus want dan ga ik ook een streep trekken over Australie.

  Groeten, Crocodile d’n Diel

 2. Lexx Says:

  Ben ik toch niet de enige die veel scheten moet laten…
  Mij stelling is nog steeds: wat eruit moet, moet eruit, zonodig met geweld!

 3. Martine Says:

  Hoi Ollie!

  Goed te horen dat je goed bent aangekomen, ondanks wat minder frisse luchtjes! Leuk om te lezen hoe het gaat en wat je al hebt gedaan! We zullen je verhalen op de voet volgen want het is altijd spannend om te lezen wat the New Master Pro meemaakt.

  Hier hobbelt het gewoon zo door. Ronald is nu naar de alom bekende Zwarte Cross. Schijnt weer een enorme bende te zijn maar zonder bende geen Cross. Eigenlijk jammer dat je daar niet bij bent, want het is wel een echt Ollie-festijn: lomp en onbenullig!

  Nou, veel plezier in Melbourne en tot het volgende bericht!

 4. Lizelot Says:

  he Olaf,
  don’t mention it (ik was je nog wat verschuldigd… :) )
  Maar goed om te horen dat je een leuk hostel gekozen hebt. Zo te horen vermaak je je uitstekend in Melbourne! Wat het weer betreft heb je het idd beter bekeken, de hittegolf blijft NL verwarmen en hoe!?! Tegen de tijd dat we elkaar weer spreken vragen we ons vast af waar die warme dagen gebleven zijn. Tot dan en dat je maar mooie foto’s mag maken.

  groetjes Lizelot.
  Kleine update van mijn kant; ik heb de baan!!

 5. Isla Fisher Says:

  Hello…Thanks for the nice read, keep up the interesting posts..what a nice Friday . Isla Fisher

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

21 queries. 0.083 seconds.
Powered by Wordpress
theme by evil.bert