Eerste verslag onderweg

Bloged in Australie 2004 by olaf Sunday July 25, 2004

Zo, de kop is eraf. Ik sta nu op het vliegveld van Frankfurt (gratis!) te internetten. Hier op het vliegveld is het net zoals in Italie. Een of ander bedrijf sponsort (hier Samsung in Italie Vodafone) als gevolg dat iedereen hier zojn of haar tijd aan het doden is met het Internet. Maar goed, gisteren tot na 18:00 uur (de winkels wouden dichtgaan) spullen wezen kopen in de stad. Vanochtend lekker uitgeslapen, en toen het moeilijkste gedeelte van de reis ondernomen. De grond lag bezaaid met allerlei spullen die volgens mij mee moesten, en ik had een gloednieuwe rugtas die nog in elkaar gezet moest worden. Maar dankzij de telefonische helpdesk van Marcel Dieleman (Die mij vertelde om eerst maar eens 驮 derde van alle spullen thuis te laten) is alles er toch in 驮 keer ingegaan. Netjes alles in een kleine plastic tasjes, sokken bij sokken en broeken bij broeken etc. De tas kon volledig dicht, en de bovenkant hoefde ik niet eens te verhogen (want dat kan met mijn superdeluxe rugzak, 20 liter extra). Op het laatste moment kwamen Erwin en Saskia nog even langs om afscheid te nemen. Zij waren die nacht ook net van vakantie teruggekomen. Enfin, om 15:30 uur de bus, om 16:02 de trein en om 16:30 was ik op Schiphol. Daar weer enorm zitten worstelen met de Flightbag om de rugzak heen. Had ik net door hoe het ding werkte, en had ik de rugzak er volledig in, dacht ik dat het wel handig zou zijn om er een slotje omheen te doen (de rits dan) zodat niet iemand er stickum drugs o.i.d. in zou kunnen doen. Maar ik had het slotje natuurlijk niet in m`n handbagage gedaan. Gevolg was dat ik op het vliegveld m`n hele rugzak uit mekaar aan het slopen was om dat stomme slotje te vinden (en ondertussen gutste, letterlijk!!!, het zweet van m`n gezicht, want ik had de jas niet uitgedaan). Uiteindelijk gevonden, alles weer in elkaar gezet. Flight bag dicht …… en toen keek ik naast mij en lag daar nog een toiletas. Dus weer alles open etc. Uiteindelijk alles erin. De tas weegt 18 Kg, iets te zwaar want ik wou maar 15 Kg meenemen. Volgende keer dan maar weer, ik heb nu alvast spijt van spullen die ik mee genomen heb. Verder goede vlucht naar Frankfurt gehad. Evcen dooringechecked (Naast mij stonden een Bosnisch meisje en jongen van een jaar of 18, 19 en die gingen ook naar Australie op vakantie, maar boekten wel eerste klas in! Goede Stufi hebben ze daar in Bosnie! Klopt dus helemaal niks van, ze zagen er eerlijk gezegd ook een beetje louche uit. Zo nu ga ik eens een hapje eten, niet hier bij de Golden Arches, want die zal ik in Oz nog wel zien, waarschijnlijk een lekkere Scheinebraten of CurryWurst, want dat zal ik daar wel niet te eten krijgen. Het volgende verslag zal wel uit Sydney komen. Olaf

One Response to “Eerste verslag onderweg”

  1. Grom Says:

    Zo Olaf, dat schiet op. Ik zie je al voor me …. toilettasje op de vloer naast je, badend in het zweet, maar aanhouden die jas ;-)

    Veel plezier down under en oppassen voor de great whites, boxed Yellfish en agressieve kangeroos.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

21 queries. 0.091 seconds.
Powered by Wordpress
theme by evil.bert