Derde verslag vanuit Sydney!

Bloged in Australie 2004 by olaf Tuesday July 27, 2004

Hoe komt het toch dat de Zeeuwse invloeden zo ver reiken…. ook hier is het weer gratis internetten geblazen (u aangeboden door Samsung) (was Abel Tasman soms een Zeeuw?). Ik ben dus goed en wel in Sydney aangekomen. Iets vermoeider dan verwacht, maar toch onverwacht fris. In Singapore ging het kleine Italiaanse meisje dat naast mij zat uit het vliegtuig, en kwam er een Australische Footbal speler voor in de plaats. Iets krapper dus! Ook nog even een klein incidentje aan boord gehad. Toen ik een pen uit m’n dagrugzakje wou halen en de klep boven opendeed viel er een andere tas boven op het hoofd van die persoon voor mij. Dat was toch al een heetgebakerde griek die er meteen een drama van maakte, cabinepersoneel erbij, een gigantische zak eis boven op zijn hoofd, en het personeel maar zeggen dat dat inderdaad wel eens voorkwam etc. 5 minuten later was er niets meer aan de hand en zat hij weer gewoon TV te kijken, erg opvliegend type. In Sydney (na ca. 7 uur vliegen) bleek de wind uit de verkeerde kant te komen en mochten we maar op 1 landingsbaan landen en die ging over land. Normaal maakt het vliegtuig een grote boog en komt vanaf de kust aanvliegen. En omdat ze ook hier milieuactivisten hebben moesten we meer dan een uur rondjes cirkelen totdat het 6 uur ’s-ochtends was en we konden landen. Daarna aangekomen ging alles vrij snel. Marcel had mij al geadviseerd om de douanepapieren getrouw in te vullen. Dus toen ze vroegen of ik iets eetbaar bij mij had heb ik ja gezegd (ik had tenminste een zak met snoepjes bij me). Dus moest ik via “something to declare” naar buiten. De douane lachen en zeiden dat dat niet de bedoeling was (vis, vlees, eieren planten etc.) en mocht ik doorlopen. De rest staat nu noch in de rij bij “Nothing to declare”. Want dat is namelijk de grap, je wordt toch wel gecontroleerd (100 %) controle maar risceert wel een enorme boete. En die rij is dus nu inmens lang aangezien er op een gegeven moment 6 Boeing 747 aan het rondcirkelen waren en tegelijkertijd binnenkwamen. Zo ik heb nu geld gepint (ging perfect) en ga zo op weg naar de trein. Ca. 20 minuten naar de binnenstad en bij het treinstation is ook m’n eerste Hostel(wake-up) gevestigd. Even incheken en douchen en dan de stad in. Tot de volgende keer. olaf

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

21 queries. 0.112 seconds.
Powered by Wordpress
theme by evil.bert